Un pictor originar din Satu Mare, in TOP-ul celor mai mari artisti contemporani din lume

Consulatul General al României la Chicago semnalează deschiderea, in holul clădirii in care funcționează oficiul consular, a expoziției “Reflecții” a pictorului si artistului plastic de renume internațional, satmareanul Alexandru Darida, membru al Academiei Româno-Americane de Artă şi Știință, acțiune care se înscrie in seria manifestărilor culturale dedicate Centenarului Marii Uniri.

Expoziția prezinta unele dintre cele mai noi exponate ale artistului, atât picturi care sunt inspirate din tehnica clar-obscurului specific marilor maeștrii, cat si lucrări plastice cromatice.

Născut la Satu Mare, Alexandru Darida a absolvit Institutul de Arte Frumoase din Bucureşti în 1978. În 1985 artistul a plecat în Italia, unde a urmat cursurile Academiei „Benedetti” din Roma, iar doi ani mai târziu (1987) Darida a emigrat în SUA, stabilindu-se la Chicago, unde şi-a continuat studiile la „American Academy of Art”, fiind marcat de arta profesorului Irving Shapiro.

Alexandru Darida a primit numeroase premii printre care: Premiul Internaţional pentru Pictură „Formello” – Roma; Premiul de Excelenţă la expoziţia de miniaturi multimedia din România; Premiul de Excelenţă al oraşului Chicago, etc.

Lucrările artistului se află în colecţiile unor prestigioase instituţii, precum: Powerhouse Museum şi Sydney Opera House (Sydney, Australai), Smithsonian Museum (Washington DC), Illinois State Museum şi la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti.

În prezent, artistul de origine sătmăreană este stabilit la Chicago, unde are atât propriul atelier cât şi o galerie de artă.

Recent, Alexandu Darida a fost selectat de către renumita publicație de specialitate Art Tour International Magazine ca unul dintre cei mai pregnanți 60 de maeștri de artă contemporană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.