O Primarie aloca sume de sute de mii de euro pentru sanatate. Spitalele vizate nu sunt in subordinea institutiei

Primăria Cluj-Napoca sprijină spitalele care nu sunt în subordinea institutiei, cu suma de 500.000 euro în vederea achiziționării de aparatură medicală. In acest an s-a alocat, in total, suma de 8.915.000 lei.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că sprijină dotarea spitalelor cu aparate de ultimă generație și asigură resurse financiare pentru lucrări de reparații și igienizare și pentru achiziționarea de materiale medicale necesare bunei desfășurări a activității.

Sumele merg în primul rând la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, apoi la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. De asemenea, se mai dau bani pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca și la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca – 248 000 lei pentru achiziționarea a două aparate de anestezie și a unui fibroscop.

În ceea ce prinește Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, municipalitatea acordă 650.000 lei pentru achiziționarea unui aparat Rx mobil.

De asemenea, se mai acordă bani pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, pentru Spitalul Clinic Căi Ferate.

Totodata, se alocă pentru Institutul Oncologic “Prof. Dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca suma de 280.000 de lei, pentru achiziționarea unui aparat de electrochirurgie de înaltă performanță cu pensă bipolară.

În ultimii șase ani, Primăria Cluj-Napoca a majorat cu peste cinci milioane de lei alocările financiare pentru spitalele care nu se află în subordinea instituției, de la 3 266 957 lei în anul 2012 la 8 915 000 lei în 2018.

Sursa: www.citynews.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.