Afla online data la care poti sa te pensionezi

Cu ajutorul unei aplicații a Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), orice persoana care are vechime in munca poate afla data la care se poate pensiona anticipat, anticipat parțial sau pentru limită de vârstă.

Aplicația gratuită a CNPP poate fi găsită aici: https://www.cnpp.ro/varsta-pensionare, iar pentru a afla data pensionării trebuie introduse data nașterii și sexul.

Iata un exemplu:

1. În primul câmp al aplicației se introduce data nașterii, iar în al doilea – sexul (10.01.1977, respectiv F – feminin, în cazul nostru).

2. În al treilea câmp trebuie introdus textul de securitate afișat în dreptunghiul verde (acesta este generat aleatoriu la fiecare utilizare a aplicației).

3. După introducerea informațiilor în cele trei câmpuri diferite, trebuie apăsat butonul „Calculează”. Apoi, răspunsul dorit apare mai jos. În cazul nostru, femeia născută pe 10 ianuarie 1977 poate să se pensioneze anticipat din ianuarie 2035 (cu vechime minimă de 43 de ani și pensie întreagă), anticipat parțial – tot din ianuarie 2035 (cu vechime minimă de 35 de ani și penalizare la pensie) și pentru limită de vârstă – din ianuarie 2040 (cu vechime minimă de 15 ani și pensie întreagă).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.