A inceput noul sezon de filme documentare. Cand are loc proiectia de la Satu Mare

Miercuri, 24 octombrie, continuă cea de-a patra ediție a programului internațional KineDok powered by One World Romania cu multipremiatul documentar “Luna din tine”,ce va fi proiectat la Zeppelin Pub (bd. Lucaciu, nr. 13), de la ora 18.00.

Programul KineDok este coordonat la nivel național de Asociația One World Romania, implementat la nivel local de Asociația SamStudia, având drept parteneri Consiliul Județean Satu Mareși Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecțiile fiind sub formă de cineclub și desfășurându-se pe tot parcursul anului în spații cât mai accesibile. Publicul are ocazia să vadă o selecție deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obișnuite și la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experiența pasivă a sălii tradiționale de cinema, organizând după proiecțiile de film, dezbateri angrenante între public și diverși invitați locali și internaționali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuții cu regizori, protagoniști și specialiști din diferite domenii, și să rămână astfel conectat nu doar la actualitatea românească ci și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.

Sinopsis film:”Diana nu este singura pentru care ciclul menstrual nu este deloc distractiv. Dureri de cap, greață, depresie – de ce este acceptat pe scară largă faptul că femeile din întreaga lume ar trebui să se simtă atât de groaznic în mod regulat? Și de ce subiectul nu este încă discutat în mod deschis? Cu un acut simț al perspectivei, umorului și autoironiei, Diana merge in căutarea răspunsurilor. Cele mai variate teorii propuse de antropologi, psihologi, jurnaliști, ginecologi si profesori de dans din buric sunt intercalate cu clipuri animate și filme educative vechi. Punctul de legătură al acestor informații este Dominika, în vârstă de 11 ani, care ține publicul la curent cu iminenta menstruație, ridicând tot felul de întrebări. De ce este folosit lichid albastru în reclamele pentru șervețelele sanitare? Este pilula folosită pentru a regla ritmul corpului nostru cu cel al unei societăți dominate de bărbați? De ce sângerăm, când în natură, sângele este sinonim cu moartea? Căutarea Dianei îi aduce o ințelegere și o apreciere mai profundă corpului ei și a stărilor ei emoționale.”

În cadrul programulul anual KineDok în Satu Mare, Asociația SamStudia vă invită să vizionați filme documentare internaționale cu tematici foarte diverse, dupăurmătorul program:

14 noiembrie2018 / ora 18:00/ ULTRA (HU)
5 decembrie 2018 /ora 18:00/ Daliborek și lumea lui albă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.