Pompierul erou ! A salvat victima unui accident rutier

Ne-am obișnuit deja cu poveștile în care un pompier aflat în timpul liber intervine exemplar pentru salvarea unei vieți, dar tot ne mândrim cu ei și ne bucurăm în continure când aflăm despre astfel de fapte și ne întrebăm dacă a fi salvator e doar o profesie sau îți intră în sânge, devine o parte din tine.

Am aflat abia astăzi de intervenția vitală pe care plt. maj. Ștefan Szabolcs, pompier și paramedic în cadrul Detașamentului de Pompieri Carei, a avut-o în data de 14 octombrie, când datorită prezenței de spirit, curajului și aptitudinilor sale, a salvat viața unui bărbat. Cu modestie a povestit cum duminică după amiază, în timp ce se deplasa cu mașina, împreună cu familia, a fost nevoit să oprească din cauza producerii unui accident rutier. Evident că a mers rapid să vadă despre ce e vorba.

A găsit pe carosabil un bărbat care prezenta o hemoragie abundentă, cu multiple plăgi și traumatisme și în stare de inconștiență. Acesta a fost momentul în care a pus în aplicare tot ce a învățat în ultimii 11 ani: ”S-a sunat la 112?”, ”Am nevoie de garou..”, ”Am nevoie de…”. A improvizat un garou dintr-un batic găsit în portbagajul unei mașini, a pansat răni, a verificat în permanență respirația aplicând o Pipă Guedel (găsită într-o trusă medicală) pentru a menține deschise căile respiratorii.

Acest om a făcut totul perfect până la sosirea ambulanței. Un caz deosebit de grav, dificil de gestionat, dar dus la bun sfârșit, acesta este tabloul unui adevărat salvator.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.