Colocviu la G. M. Zamfirescu

La 120 de ani de la nașterea lui George Mihail Zamfirescu, Centrul Cultural ”G. M. Zamfirescu” este din nou alături de memoria celui pe care l-am ales să fie mentor al activității acesteia.

“În 1991, Casa de Cultură a Municipiului Satu Mare a hotărât să i se atribuie instituției de pe Cuza Vodă nr. 2, numele lui ”G.M. Zamfirescu” pentru că atribuțiile Casei de Cultură se confundau cu ceea ce a făcut scriitorul la Satu Mare: teatru, reviste de cultură (Icoane maramureșene, Săgeata) activități culturale în oraș, ba mai mult în 1998, am fost instituția care i-am dedicat colocviul ”G.M. ZAMFIRESCU – 100 de ani” și tot atunci am inițiat un Festival de Teatru Scurt ”G.M. ZAMFIRESCU” – la care au participat peste 10 formații de teatru din țară.

Tot în această perioadă instituția noastră și Inspectoratul Județean pentru Cultură am amplasat o placă comemorativă pe fațada casei de pe strada Mihai Viteazul nr. 11 bis. unde a locuit scriitorul. De asemenea revista Poesis care a apărut pe lângă Casa de Cultură i-a dedicat studii și exegeze.

La 120 de ani îi perpetuăm Colocviul – ”G.M. ZAMFIRESCU – 120”, luni, 22 octombrie 2018, ora 16.00, la sediul instituției noastre, bd. Transilvania nr. 3, sala mică”, spune conducerea institutiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.