Initiativa le-a adus un premiu de excelenta. Mini-gradina botanica la un liceu din Satu Mare

În primăvara acestui an, în curtea Colegiul Național „Ioan Slavici” s-a amenajat o mini-Grădină Botanică cu scopul de a facilita identificarea, recunoașterea și studiul plantelor perene de către elevii liceului.

Inițial, profesoara Monica Pădureanu a înființat împreună cu clasa a XI-a A (profil științele naturii) o grădină de plante medicinale (mentă, salvie, levănțică, roiniță), iar apoi conceptul a fost extins și dezvoltat, obținându-se această inedită grădină botanică de care elevii sunt foarte încântați. Acest proiect a fost apreciat șipremiat cu Premiul de Excelență la Seminarul Național al Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie din 29 septembrie 2018.

De asemenea, Colegiul Național „Ioan Slavici” a primit un trofeu și un nou Steag Verde ca urmarea a recunoașterii valorii activităților ecologice desfășurate în cadrul liceului și în urma celei de a șaptea reevaluări. În acest colegiu 24 de profesori fac parte din Comitetul Eco-Școală, iar clasele au fiecare câte doi reprezentanți-Eco care se implică în mod activ, alături de colegii lor, la diversele activități cu tematică ecologică, desfășurate în conformitate cu succesiunea evenimentelor din calendarul ecologic. Temele majore ale acestui an școlar sunt „Spune STOP schimbărilor climatice!” și „Susținem lumea!”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.