Dosarul triplei crime de la Apa, pe masa judecatorilor oradeni. Cand incepe procesul

Procesul lui Razvan Rentea, acuzat ca si-a ucis parintii si bunica, continua de aceasta data insa la Curtea de Apel Oradea. Va reamintim ca Rentea a atacat cu apel sentinta Tribunalului Satu Mare din data de 23 august, cand a fost condamnat la detentie pe viata.

Prima sedinta la Curtea de Apel Oradea va avea loc vineri, 19 octombrie. Dosarul cu nr. 299/83/2018 a fost inregistrat pe data de 16 octombrie 2018. Sora inculpatului, Cristina Ioana Bota, s-a constituit ca parte civila in acest dosar.

Răzvan Rentea a fost arestat imediat după înmormântarea părinților săi, după ce probele administrate de către anchetatori au demonstrat că acesta este principalul suspect în cazul triplului omor. Oribila crimă a avut loc în seara zilei de 23 noiembrie 2017.

Din anchetă reiese că ucigașul și-a omorât prima dată bunica, pe Viorica Apan, în vârstă de 80 de ani. Apoi și-a ucis tatăl, pe Gheorghe Rentea (59 de ani), în curtea casei. Știind că mama sa, Niculina Rentea, trebuie să vină cu microbuzul de la serviciu, acesta a urcat în mașină și s-a dus să o aștepte. Și-a dus mama acasă, iar în timp ce femeia a vrut să intre în locuință, fiul acesteia a lovit-o din spate și a omorât-o.

Pentru a-și crea un alibi, criminalul a venit în Satu Mare.

Se pare totul ar fi pornit de la o ceartă. Având datorii mari, Răzvan Rentea a încercat să vândă un apartament din Satu Mare, cumpărat de tatăl său. Însă părinții au aflat despre acest lucru și nu au fost de acord.

Până în 2012 Răzvan Rentea a lucrat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare, de unde a trebuit să demisioneze din cauza unor infracțiuni pe care le-a comis în timpul serviciului. Acesta a încercat să se reangajeze, însă a căzut la testul psihologic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.