Centura Sătmarului, filmată din avion. Imagini inedite (Fotogalerie&video)

Cei de la Asociatia Pro Infrastructură prezintă în premieră absolută prima filmare din avion a Variantei de Ocolire Satu Mare, cel mai important proiect de drum național nou aflat în execuție.

Lucrările la șoseaua de 19,54 km sunt realizate de asocierea de companii italiene Itinera-Collini. Deși contractul în valoare de 304 milioane lei fără TVA a fost semnat la sfârșitul lui 2015, autorizația de construire a fost obținută abia pe 28.06.2018, antreprenorul înregistrând o mobilizare bună și un avans semnificativ până în prezent.

Din cei aproape 20 de km ai centurii, 14 km vor fi la profil de două benzi pe sens și separator median, iar restul vor avea o singură bandă pe sens. Proiectul mai cuprinde două noduri rutiere denivelate și un pod peste Râul Someș în lungime de 650 m.

Termenul de execuție este de 18 luni, dar o estimare realistă pentru finalizarea șantierului este trimestrul IV al anului 2020, din cauza volumului mare de muncă și a complexității lucrărilor rămase.

Solicităm în continuare constructorilor și oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere seriozitate maximă pentru buna derulare a contractului, în așa fel încât Municipiul Satu Mare să fie eliberat cât mai rapid de traficul de tranzit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.