Aventurierii satmareni au ajuns in capitala Siberiei (Foto)

Cei doi aventurieri satmareni, Bertici Attila si Norbert au ajuns in capitala Siberiei, Novosibirsk. Masina acestora a ajuns la un service auto dupa o defectiune pe drum.

“Am ajuns cu bine în Novosibirsk capitala Siberiei. Suntem bine, este ora 9:00 dimineața. Din Estonia tot auzisem un vâjâit mic când apăsam ambreiajul, un sunet nesemnificativ, cutia schimbă perfect, mașina merge ok. De la un prieteni din Cluj aveam deja contactul de la un service din Novosibirsk și dacă tot suntem aici am ales să mergem până acolo pentru o constatare. Seara discutasem la telefon că, dimineața la 7 vom fi la el. Sergej la 6:50 ne-a așteptat deja cu cafele calde, a verificat mașina și ne-a dat verdictul: rulment de presiune. Hmmmm…. Noi când am pornit am pus set de ambreiaj nou, înseamnă că a fost defect de fabrică rulmentul. Pentru siguranța noastră și pentru a nu rămâne pe drum în iarna Siberiană, Sergei ne-a sugerat să schimbăm rulmentul. Norocul nostru că în Rusia sunt milioane de Loganuri cu siglă de Lada. Am găsit rulment de presiune la magazin cu 300 ruble (cca. 22 de lei!!).

Iar am dat de oameni ruși foarte corecți care s-au trezit la 6 dimineața pentru a rezolva problema noastră! Mulțumim Sergej!! După intervenție pornim spre Krasnoyarsk!”, spun cei doi calatori.

Aventurierii au plecat in calatoria vietii lor in data de 10 octombrie si și-au propus să traverseze 17 țări, iar călătoria lor va însuma 27.000 de kilometri.

Călătorii vor parcurge drumul până în Siberia în 45 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.