Ministrul Ioana Bran, la schimb de experiență cu politicienii de peste ocean (Foto)

 

Invitată de către Tinerii Democrați Americani, ministrul Tineretului și Sportului, deputatul social-democrat Ioana Bran a participat la un schimb de experiență în SUA. Oficialul român a avut mai multe întâlniri cu politicieni din California și Nevada. 

“Am revenit la minister după câteva zile pe care le-am petrecut în Statele Unite, la invitația Tinerilor Democrați Americani. Am participat, împreună cu o echipă de colegi din TSD, la un schimb de experiență cu politicieni tineri de peste ocean.

Ne-am întâlnit cu mai mulți politicieni democrați din California și Nevada și, pentru că erau în campanie electorală, am cunoscut mai mulți candidați la alegerile pentru Congresul SUA, manageri de campanie și consultanți.

Gazdele ne-au primit cu ospitalitate și ne-au împărtășit din experiența și modul lor de lucru, atât în sediile lor de campanie cât și pe teren, printre alegători. Am discutat și i-am urmărit în campanie pe candidații pentru Congres Katie Hill, Susie Lee, Steven Horsford, dar și pe Ricardo Lara, senator de California și candidat pentru poziția de Comisar al Statului California în Biroul Federal pentru Asigurări.

A fost o experiență interesantă. Am acumulat experiență politică, dar am avut și ocazia să descoperim și să vizităm câteva locuri deosebite. Adaug că mi-am luat concediu pentru acest schimb de experiență, iar fiecare participant și-a plătit deplasarea.

Închei spunând că viața politică în SUA consumă, ca și la noi, multă energie. Dar chiar dacă sunt diferențe între noi, stânga politică se definește în oricare parte a lumii prin aceleași valori: solidaritate, justiție socială, egalitate de șanse și în drepturi”, spune ministrul Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.