Ministrul Sorina Pintea: “Satu Mare are medici bine pregătiți”

Spitalul Judetean Satu Mare trebuie sa se descurce singur, fiind ajutat de Ministerul Sanatatii a declarat ministrul de resort, Sorina Pintea in cadrul unei conferinte de presa sustinuta astazi, 12 octombrie la Satu Mare. Ministrul este prezent in judetul nostru cu ocazia “Conferintei de ingrijire a pacientului” ce are loc in acest week-end la Satu Mare.

De asemenea, ministrul Sanatatii a subliniat si faptul ca Satu Mare are medici bine pregatiti si poate sa isi ingrijeasca pacientii fara sa apeleze la spitalul din Baia Mare.

Cu privire la cazuistica bolilor cardio-vasculare si oncologice care plaseaza judetul Satu Mare pe primele locuri din tara, ministrul Sorina Pintea spune ca este nevoie de investitii.

Spre exemplu, in ceea ce priveste bolile cardio-vasculare suntem pe primul loc. Potrivit sefei de la Sanatate, pe langa sectia de Chirurgie cardio-vasculara ar fi nevoie si de o serviciu interventionist pe acest palier. Totodata, cu privire la cancer, la care judetul nostru ocupa locul III pe tara, Sorina Pintea spune ca ar fi nevoie de radioterapie. De altfel, de un asemenea centru ar fi nevoie in toate judetele tarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.