Ziua portilor deschise la pompieri. Vezi cand

Potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a ONU, 13 octombrie este desemnată “Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare marchează întotdeauna evenimentele importante privind securitatea şi siguranţa cetăţenilor şi a bunurilor materiale, fiind o oportunitate de a creşte gradul de conşientizare a riscurilor în caz de catastrofe şi de a promova o cultură unitară de reducere a riscului de dezastre. Această zi reprezintă un bun prilej pentru toţi cei implicaţi în reducerea riscului de dezastre pentru a evidenţia modul în care acţiunile de sensibilizare la nivel comunitar pot avea un impact în atenuarea unui dezastru.

Astfel, în data de 12 octombrie Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare organizează “Ziua Porților Deschise”.

Mâine, între orele 10:00 – 14:00, toți cei care doresc să ne viziteze (individual sau în grup organizat) sunt așteptați la sediile subunităților din Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș, Tășnad și Turț. Cu această ocazie vor fi prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire al acestora, vor fi organizate exerciții demonstrative, iar vizitatorilor li se vor distribui materiale informative (afişe, pliante, flyere).

De asemenea, cadre ale Inspecției de Prevenire vor organiza mâine puncte de informare preventivă la instituțiile și operatorii economici unde se vor desfășura controale de prevenire, dar și în locuri cu afluență mare de cetățeni din municipiul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.