Sărbătoarea recoltei la Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 Satu Mare (Foto)

Cea de a VI-a ediție a celei mai așteptate activități outdoor a Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 9 din cartierul Micro 14, a surprins plăcut din nou pe cei mici dar și pe cei mari.

Copii, părinți, bunici au desfășurat miercuri, 10 octombrie în curtea grădiniței activități specifice de pregătire pentru iarnă așa cum se desfășurau ele mai demult în gospodăriile de pe la sate. Cele 4 mari ateliere de lucru și-au poftit invitații la activități care mai de care mai plăcute sau antrenante astfel: Atelier Mustărie – de la culesul strugurilor, dărălitul, presatul boabelor și bineînțeles degustatul gustului. Dar și spartul nucilor pentru prăjituri. Atelierul porumbului – de la depănușat, desfăcat, măcinatul porumbului pentru obținerea făinii de mălai și a unor produse ca prăjituri din făină de mălai dar și popcorn. Cu desfăcutul de fasole pentru iarnă dar și bătutul de floarea soarelui.

Atelierul ludic – cu jocuri senzoriale de căutat fructe și legume ascunse în grămezile de frunze sau fân, de călcat desculț în lădițe cu: nuci, frunze, porumb, paie, grâu, semințe de floarea soarelui, sau trasee aplicative pe butuci de lemn cu transport de greutăți ca porumb, dovleci, mere, dar și rostogolitul dovleacului printre butuci, joc popice cu dovleac, golf cu nucă în dovleac, construcții piramide din mere și dovleci, căsuțe din coceni porumb, aruncare cerc, piramide din baloți de paie, căsuțe din pănuși de porumb.

Atelier gastronomic – unde mămicile au surprins copilașii cu bucate tradiționale apetisante, alături de fructele pline de vitamine. Cu toții s-au bucurat de o zi inedită și de neuitat care s-a realizat cu contribuția tuturor: copii, părinți, bunici și mai ales tot personalul grădiniței care a organizat și s-a implicat pentru reușita evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.