Incendiu in Odoreu. A dat foc vegetatiei uscate (Foto)

În cursul zilei de azi, 11 octombrie un agricultor din comuna Odoreu, dorind să își curețe resturile de vegetație uscată rezultată dupa recoltarea porumbului, a incendiat o suprafață mare de teren. Focul s-a extins rapid punând în pericol alte culturi nerecoltate deocamdată. Pompierii voluntari ai comunei au intervenit dar nu au reușit să stingă acest incendiu fiind necesară intervenția pompierilor militari.

Pentru prevenirea şi reducerea incendiilor de vegetaţie, I.S.U. Satu Mare vă reaminteşte măsurile obligatorii ce se impun la arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale:

-arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se face numai pe baza permisului de lucru cu foc (eliberat de primărie), după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă şi dacă există acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului, nu se utilizează focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;

-în perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă; nu se utilizează focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc.);

-zona de ardere se izolează faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate; se va asigura supravegherea permanentă a arderii şi stingerea jarului după încetarea acesteia. Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă să fie sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.