Rompetrol vrea să se retragă din proiectul Satu Mare

Fiscul a scos din nou la licitație, prin executare silită, clădirea cu 10 etaje a vechiului sediu al grupului Rompetrol de pe Calea Victoriei, rămasă în proprietatea companiei petroliere și închiriată de 7 ani operatorului de servicii medicale MedLife, pentru recuperarea datoriilor firmei Oilfield Exploration Business Solutions SA, divizia de explorare și producție hidrocarburi a KMG International, parte a concernului energetic kazah de stat KazMunayGas.

Clădirea, compusă din două tronsoane, cu subsol, parter și 9 etaje plus terasă (etaj tehnic) și suprafață utilă de peste 5.300 metri pătrați, a fost însă acum scoasă la vânzare la un preț de pornire mai mic față de precedenta încercare, anunțată în primăvară de Profit.ro, respectiv de 27,2 milioane lei față de aproape 35 milioane lei.

În clădire a funcționat fostul sediu din București al grupului Rompetrol. În 2011, acesta s-a mutat în turnurile City Gate de la Piața Presei Libere și a închiriat 3.000 metri pătrați din fostul sediu din Cale Victoriei celor de la MedLife. Oilfield Exploration Business Solutions SA, fosta Rompetrol SA, este divizia de explorare și producție hidrocarburi a KMG International, parte a concernului energetic kazah de stat KazMunayGas, care a preluat Rompetrol în 2007 de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Compania datora bugetelor statului peste 461 milioane lei la finalul anului trecut.

Oilfield Exploration Business Solutions SA deține și 40% din drepturile aferente concesiunii de gaze naturale Satu Mare, unde partener majoritar și operator al perimetrului este firma Winstar, deținută de compania petrolieră poloneză Serinus Energy.

Rompetrol vrea să se retragă din proiectul Satu Mare și să-și cedeze deținerea polonezilor, însă respectiva participație de 40% este și ea pusă sub sechestru de către ANAF, ceea ce, deocamdată, face imposibilă tranzacția.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.