Colegii centenare la ceas aniversar

În perioada 5 – 6 octombrie 2018, s-a desfășurat la Iași evenimentul “Colegii centenare la ceas aniversar”, inclus în calendarul Programului Centenar al municipalității Iași. Proiectul a reunit la Iași membrii Alianței Colegiilor Centenare din România, asociație care ființează sub înaltul patronaj al Casei Regale a României și al cărei președinte este profesorul George Cazacu, de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, București. Evenimentul a fost organizat de Colegiul Național “Mihai Eminescu” Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași si Primăria municipiului Iași.

Adunarea jubiliară a Colegiilor Centenare, prilejuită de Sărbătoarea Marii Uniri, s-a desfășurat la Primăria municipiului, în sala Vasile Pogor, moment în care au fost acordate directorilor colegiilor centenare plachete jubiliare. De asemenea, a fost lansat volumul “Viața școlii în vreme de război și lupta pentru unitatea națională. Istorie – Memorie – Renaștere” și diplome de Excelență autorilor. Volumul reprezintă, în premieră națională, o sinteza de Istorie a Învățământului Preuniversitar Românesc.

În cadrul aceluiași eveniment, s-a desfășurat Adunarea Generală a Alianței Colegiilor Centenare și marcarea împlinirii a 10 ani de la înființarea asociației.
Evenimentul a continuat cu Sesiunea de comunicări ale autorilor articolelor publicate în volum, prilej pentru profesorii participanți să împărtășească idei, bune practice și să identifice premise pentru proiecte comune.
Colegiul Național ” Mihai Eminescu” Satu Mare a fost reprezentat de prof. Ioan Pop, Membru fondator al ACC, în perioada mandatului său directoral colegiul sătmărean fiind inclus în prima etapă ( la 18 iunie 2008, la Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Bucureşti a fost semnat Actul de Constituire a Asociaţiei Alianţa Colegiilor Centenare). Din delegație, au făcut parte prof. dr. Georgta Cozma, în calitate de autor în volumul jubiliar și coordonator al Echipei Multitouchcnme și prof. Claudia Pop, membră în Echipa Multitouchcnme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.