Proiect. Autostrada care va porni din Vama Petea si va ajunge in Suceava

Peste 2 milioane și jumătate de cetățeni în Ardeal au șanse să ajungă mai repede în Ungaria, în Austria sau în Germania, datorita unui proiect legislativ care va obliga Guvernul să construiască o autostradă în 4 an.

Deputatul PMP Ionuț Simionca a decis să faca un proiect legislativ referitor la Autostrada Nordului – deja desenată în MasterPlanul pentru transporturi al României, relateaza ziarul www.bistriteanul.ro.

Potrivit acestuia autostrada va porni de la vama Petea, va traversa: Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava.

„Este un proiect legislativ care, dacă va trece până în ianuarie 2019, va trebui să fie terminat în 4 ani. Am propus ca prevederile acestei legi să intre în vigoare în patru ani… Sunt peste 2 milioane și jumătate de cetățeni în Ardeal pe care noi vrem să-i conectăm cu opccidentul, să poată să ajungă mai repede în Ungaria, în Austria, în Germania… Avem nevoie de autostrăzi în România, avem nevoie de infrastructură și doar așa se poate dezvolta țara noastră”, a mai psus Ionuț Simionca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.