Judecatorii au decis: Consumul de etnobotanice este legal

Magistraţii Curţii Supreme au decis că persoanele consumatoare de etnobotanice nu vor fi sancţionate în vreun fel.

Medici şi magistraţi atrag atenţia că mii de tineri sunt în pericol de moarte din cauza etnobotanicelor, după ce ÎCCJ a scos practic la liber consumul de substanţe etnobotanice. Experţii explică decizia magistraţilor Curţii Supreme, spunând că instanţa a fost obligată să dea această hotărâre pentru ca trebuiau clarificate câteva prevederi ale Legii privind combaterea operaţiunilor cu substanţe psihoactive, potrivit Observator.tv.

„Acestea sunt mai mult decât droguri. Sunt un amestec de substanţe necontrolabile, din punct de vedere al calităţii, sintetice, care produc efecte dezastruoase. Cannabisul nu are nici pe departe aceleaşi efecte. Ele sunt mai dorite de tineri pentru că sunt mai ieftine, iar senzaţia este imediată. De aceea, sunt extrem de periculoase. Practic, otrăvesc tinerii. Trebuie să ne gândim la sănătatea tinerilor care consumă aceste substanţe. Vă spun din experienţă, nu există liceu din România unde să nu se ofere spre vânzare etnobotanice sau droguri uşoare. Consumatorii care ajung în instanţă spun ei înşişi că au creierul prăjit“, explică judecătorul Cristi Danileţ.

Consumul de etnobotanice a luat amploare in randul tinerilor si in municipiul Satu Mare. Tot mai multi consumatori de droguri au fost depistati de politisti prin parcurile din oras dar si pe strazile din municipiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.