Bani pentru Maternitatea Spitalului Judetean Satu Mare. Mamele s-au implicat

In cursul lunii august din acest an, in municipiul Satu Mare s-a marcat cea de-a II-a editie a “Saptamanii Internationale a alaptarii”. Evenimentul a avut si un scop caritabil, organizandu-se o strangere de fonduri, pentru amenajarea a doua spatii pentru alaptare in incinta Sectiei de Neonatologie a sitalului.

Amanunte despre acest demers au fost oferite de catre managerul Spitalului Judetean Satu Mare, Adrian Marc, medicul sef al Sectiei de Nou Nascuti, dr. Zita Lucky si dr. neonatolog dr. Roxana Varga.

In urma acestei strangeri de fonduri s-a adunat suma de 4.600 de lei, din care au fost achizitionate: doua fotolii alaptare, pompa pentru muls electrica Spectra, paravan izolator, noptiere, cuiburi pentru prematuri, ochelari pentru fototerapie, casetofon USB pentru sporirea confortului prematurilor, etc.

In acest an, dr. Roxana Varga si un grup de mame format pe un grup de socializare sub numele “Sprijin in alaptare Satu Mare” au fost prezenti la “Saptamana Internationala a alaptarii” pentru a promova alaptarea nou nascutilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.