Un virus extrem de periculos identificat la un pas de Satu Mare. Un pacient a murit

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a transmis, luni, 24 septembrie, precizări legate de cazurile de infecţie cu virusul West-Nile, arătând că, până în prezent, în judetul vecin, virusul a fost confirmat la 5 pacienţi, dintre care unul a murit, iar un altul se află internat în stare gravă la secţia ATI a Spitalului Clinic Municipal, având prognostic rezervat.

Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în locuinţă prin plase de protecţie la ferestre, să utilizeze insecticide împotriva ţânţarilor în locuinţă şi în jurul casei, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.

Infectia cu virusul West Nile este fie asimptomatica, in aproximativ 80% dintre cazurile persoanelor infectate, fie poate duce la febra West Nile sau boala severa West Nile.

In jur de 20% dintre cei care devin infectati cu acest virus vor dezvolta febra West Nile. Simptomele includ febra, dureri de cap, oboseala, greata, varsaturi, dureri generalizate, uneori si eruptie cutanata (pe trunchiul corpului) si ganglioni limfatici umflati.

Simptomele bolii severe includ: dureri de cap, febra ridicata, rigiditate la nivelul gatului, stupoare, dezorientare, coma, convulsii, slabiciune musculara, paralizie.

Se estimeaza ca aproximativ 1 din 150 de persoane infectate cu virusul West Nile va dezvolta o forma mai severa a bolii.

Boala severa West Nile se poate manifesta la oamenii de orice varsta. Totusi, persoanele cu varsta de peste 50 de ani si unele persoane imunocompromise (precum pacientii cu transplant) prezinta cel mai mare risc de a deveni grav bolnave atunci cand sunt infectate cu acest virus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.