Din ce buget se gospodareste Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Satu Mare. Ce spune directorul

Astazi, 25 septembrie, prefectul Darius Filip, a condus şedinţa Colegiului Prefectural. Conform ordinii de zi propuse, şedinţa a început cu o informare privind activitatea desfășurată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare în anul 2018, datele fiind prezentate de către directorul executiv al institutiei, Adrian Ardelean.

Pentru anul 2018 bugetul propus a fost în valoare totală de 960.440 lei, din care venituri proprii din activități economice estimat 302.000 lei, încasat efectiv 183.065 de lei şi venituri din subvenții de la M.T.S. în sumă de 658.440 de lei din care s-au alocat: 458.000 de lei pentru salarii, 150.440 de lei pentru sport și tineret şi 50.000 de lei pentru întreținerea și susținerea instituției. La concursul local de proiecte suma alocată a fost de 29.799 de lei. Proiectele au fost: concursul de ecoturism “Trofeul Cutezătorii Munților‟, festivalul ”La Dâmburi” şi voluntariat – resursă pentru comunitate 2018.

În parteneriat cu diferite asociaţii s-au derulat mai multe proiecte care au avut loc în incinta Taberelor Şcolare: Proiectul „Zămbete în insula de bucurie„ – Sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului 1 Iunie; evenimentul „Rotaract pentru sănătate; Festivalul „Bucurie în mișcare„ şi Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalității„ ediția XIV-a.
Proiectele proprii ale DJTS Satu Mare finalizate au fost: 2 Mai Ziua Naţională a Tineretului; „ Mesajul meu antidrog‟ este unul din proiectele de success de prevenire a consumului de droguri în rândul populației școlare din învățământul gimnazial și liceal și se desfășoară anual; Proiectul Campionii României în școli, licee și universități își propune să aducă în unitățile de învățământ personalități sportive care au performat în activitatea lor pentru a prezenta importanța sportului în dezvoltarea armonioasă și pentru a inspira campionii de mâine.

În vara 2018 s-au organizat şi două tabere. Tabăra gratuită pentru preșcolari, elevi si studenți cu dizabilități. În perioada 18.06.2018 –23.06.2018, un număr de 66 de persoane cu handicap + asistenți personali/ asistenți personali profesioniști și 4 cadre didactice însoțitoare și-au petrecut vacanța la Centru de Agrement Luminița, localitatea Eforie Nord. Benificiarii provin din unitățile de învățământ din Satu Mare. Tabăra socială care a avut loc în perioada 12.07.2018 – 17.07.2018, un număr de 14 elevi și 1 cadru didactic însoțitor, și-au petrecut vacanța la Centru de agrement Sângeorz Băi, județul Bistrița Nasăud. Elevii beneficiază de o măsură de protecție socială și provin de la unitațile de învățământ din județul Satu Mare.

DJTS Satu Mare are în derulare următoarele evenimente: WEEKEND-UL TINERETULUI în cadrul căruia va avea loc un concurs de pictură prin care se urmărește dezvoltarea creativității tinerilor, cu scopul reamenajării Clubului de la C.A.Strand Satu Mare. Concursul se va desfășura la sfarșitul lunii septembrie 2018; SPECTACOL OMAGIAL „ROMÂNIA 100‟ Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri care va fi marcată printr-un spectacol omagial în cadrul căreia se urmăreşte omagierea tuturor sportivilor din judetul Satu Mare care au obținut rezultate deosebite în ultimii 100 de ani. Spectacolul va avea loc în cursul lunii noiembrie 2018 şi GALA LAUREAȚILOR SPORTULUI SĂTMĂREAN 2018 festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi care v-a avea loc in cursul lunii decembrie la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.