Eveniment grandios la Satu Mare, dedicat Centenarului Marii Uniri (Foto)

Mii de satmareni imbracati in straie populare (si nu numai) si purtand Steagul Tricolor au marsaluit azi, 23 septembrie spre Centrul Nou din municipiu. Participantii la eveniment au pornit din fata Lupoaicei de langa Muzeul Judetean.

Este vorba despre un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, organizat de catre Asociatia “Uniti pentru Satu Mare”, prezidata de avocatul Dan Suta. Suita de participanti a fost condusa de un grup de calareti. Participantii la mars au inconjurat parcul din Piata Libertatii, apoi au pornit spre Pasajul “Corneliu Coposu” pana in fata scenei amplasata in Piata 25 Octombrie.

La eveniment au participat si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, printre care prefectul Darius Filip si viceprimarii municipiului Satu Mare Doina Feher si Adrian Albu.

In deschiderea suitei de evenimente programate pentru aceasta dupa-amiaza si seara zilei de duminica, Corul Barbatesc din Finteusu Mare a interpretat Imnul de Stat al Romaniei, fiind acompaniat de miile de voci prezente in piata.

In luarea de cuvant, avocatul Dan Suta a facut o scurta incursiune in istorie, subliniind importanta Centanarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Apoi s-a dat startul programului artistic.

In cadrul evenimentului vor evolua: ansambluri din cadrul Asociației Țării Oașului, Asociației „Codrenii”, Asociației „Avram Iancu” – filiala Satu Mare, precum și ale ansamblurilor minorităților naționale.

Apoi, vor susține recitaluri renumiții rapsozi populari, precum: Mariana Anghel, Sava Negrean Brudașcu, Dinu Iancu Sălăjanu, Aurel Tămaș. pentru ca în ultima parte a zilei să concerteze trupete Desperados și Direcția 5.

Ziua se va încheia cu un grandios foc de artificii, de aproximativ 15 minute.

Un Comentariu la "Eveniment grandios la Satu Mare, dedicat Centenarului Marii Uniri (Foto)"

  1. Pingback: Stiri din Satu Mare – Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.