Doua eleve de la Colegiul National Mihai Eminescu au reprezentat Romania la nivel international

La inceputul lunii septembrie s-a desfășurat la Constanța, etapa internațională a Olimpiadei de Lectură. La acest concurs au participat elevi din cinci țări (Qatar, Cipru, Republica Moldova, Ucraina și România).

Județul nostru a fost reprezentat de două eleve ale Colegiului Național Mihai Eminescu, Silvia Ruba (clasa a X-a) și Alexandra Dan (clasa a XII-a), însoțite de profesoara Carmen Bratosin.

După o perioadă de pregătire de două zile, desfășurată tot la Constanța, s-a derulat concursul propriu-zis. Concursul a avut doar probă scrisă, subiectul fiind tradus în limba engleză pentru elevii sosiți din străinătate. Probele de concurs constituite în trei exerciții, vizează atenția, decodarea unor mesaje multimodale, interpretarea de text, lectura și cultura.

Silvia, având-o profesoară pe Dorina Ziman, a obținut Premiul Special din partea comisiei care a apreciat-o pentru tratarea subiectului referitor la textul multimodal, ocupând locul al XI-lea, în clasamentul elevilor de la categoria ei. Alexandra, cu emoțiile specifice aceluia care participă la ultimul concurs din viața de licean, a fost a VII-a printre elevii de clasa a XII-a. Ea a fost pregătită de cea care i-a fost alături timp de opt ani și ca dirigintă, profesoara Delia Seicean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.