Troita a fost reamplasata in centrul Satmarului

Supa ce ridicarea ei s-a transformat intr-un adevarat scandal, Troița a fost reamplasată astazi, 20 septembrie în centrul municipiului Satu Mare.

„Anunțul primarului de a ridica troita din centrul orașului nu e de bun augur. Cred că a ales cel mai nepotrivit moment. Acțiunea nu trebuia să aibă loc oricum, fiindcă la momentul edificării, în 1991, totul s-a făcut cu respectarea legilor”, a declarat consilierul judetean Adrian Cozma, imediat dupa ridicarea troiței.

,,Primarul Gábor Kereskényi, administratorul public Csaba Maskulik și consilierul primarului Vasile Dragoș au avut miercuri dimineață o discuție cu doamna Livia Hajdu, președinta Asociației Vatra Românească, și cu domnul Voicu Șichet, președintele Asociației Civice „Tempora”, cărora le-a fost comunicat faptul că Troița va rămâne în Piața Libertății până când vor începe lucrările de reabilitare a Centrului Vechi, urmând a fi atunci relocată într-o altă zonă. Troița a fost înlăturată din Piața Libertății tocmai de cei care au reinstalat-o!”, a declarat conducerea primariei Satu Mare.

Dupa aproximativ o saptamana de discutii in contradictoriu, Troita a fost astazi reamplasata pe soclul din centrul municipiului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.