Satmarenii, pregatiti sa pedaleze pentru Biblioteca

Biblioteca Județeană Satu Mare organizează sâmbătă, 22 septembrie, cea de-a VI-a ediție a campaniei de advocacy și coalizarea comunității “Pedalez pentru bibliotecă”.

Evenimentul este susținut financiar de Consiliul Județean Satu Mare și se derulează în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare, Inspectoratul Județean de Poliție, Primăria Vetiș, Biblioteca Comunală Vetiș, Organizația Crucea Roșie – Satu Mare și partenerii media.

Strângerea participanților se va face începând cu ora 9.00, în fața Filialei nr. 1 a Bibliotecii Județene Satu Mare, Micro 16, Str. Brândușa, numărul 17. Fluierul de start va fi dat la ora 9.30.

Se va pedala ”roată la roată”, pe traseul Filiala Nr. 1 (Strada Brândușa nr. 17) – pista de biciclete de pe dig – localitatea Vetiș, punct final Biblioteca Comunală Vetiș.
În localitatea Vetiș participanții la turul ciclist vor vizita biserica monument istoric – Biserica Reformată din Vetiș, monumentul memorial al lui Vlad Endre și, bineînțeles, Biblioteca Comunală Vetiș.

Returul se va face pe următorul traseu: Vetiș – Satu Mare, pe pista de biciclete de pe dig, la ora 12.30.

Această campanie se organizează cu scopul de a promova Biblioteca Județeană Satu Mare și Biblioteca Comunală Vetiș, serviciile pe care acestea le oferă întregii comunități, cu scopul de a încuraja lectura și un stil de viață sănătos prin folosirea unui mijloc de transport ecologic, bicicleta. Organizatorii și participanții vor transmite mesajul că biblioteca este importantă și că Satu Mare merită un sediu nou și modern pentru biblioteca publică,dotat la standardele secolului XXI. De asemenea, vom face turism cultural, vom afla lucruri inedite din istoria localității Vetiș.

Evenimentul inițiat de Biblioteca Județeană Satu Mare și susținut de Consiliul Județean se bucură de o mare popularitate în comunitatea sătmăreană. Edițiile precedente au mobilizat sute de oameni. De această dată am ales un traseu mai lung, dar pitoresc, care unește două biblioteci. Invităm sătmărenii să se alăture demersului nostru. Ne dorim ca și ediția a VI-a să fie una de impact și sătmărenii să petreacă o frumoasă zi împreună cu alți oameni din comunitatea lor ce împărtășesc pasiuni comune : lectura, cărțile, cititul și mersul pe bicicletă a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Unic în țară, evenimentul a fost premiat în anul 2013 la Conferința Națională „Future Libraries”, secțiunea „Idei pentru mâine@biblioteca ta! Impact, Advocacy & Mobilizarea comunității”. Premiul ce i-a revenit Bibliotecii Județene Satu Mare pentru campania „Pedalez pentru bibliotecă” este o recunoaștere, pe plan național și internațional, a implicării și profesionalismului bibliotecarilor sătmăreni.

Un Comentariu la "Satmarenii, pregatiti sa pedaleze pentru Biblioteca"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.