Lovitură pentru toți șoferii ! Vor scoate mai mulți bani din buzunar

O măsură care va avea un impact negativ asupra buzunarelor şoferilor din România, este unul dintre amendamentele aduse la legea RCA, care va fi modificată la doar un an după adoptare.

Un amendament extrem de important, susţinut nu doar de către ASF, asigurători şi brokeri, dar şi de către service-uri este eliminarea posibilităţii ca asigurarea RCA să se încheie pe alte perioade decât şase luni sau un an. Se propune, de fapt, revenirea la forma de dinaintea adoptării ultimei legi RCA.

“Propunem eliminarea posibilitătii încheierii contractului RCA pe altă perioadă decât 6 luni şi 12 luni”, arată o propunere a Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare (PRBAR), similară cu un amandament al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR), incluse în documentul citat.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă (UNSICAR), asociaţia care adună majoritatea brokerilor de dimensiunii medii şi mici, propune, la rândul său, ca poliţele să poată fi încheiate pe perioade de la 3 luni la 12 luni, multiplu de 3 luni, adică pe 3, 6 sau 12 luni.

Mai mult, se discută chiar posibilitatea ca poliţa să fie încheiată doar pe 12 luni.

De menţionat că, potrivit documentului, toate părţile prezente la discuţii susţin această măsură. Singurul amendament major a venit din partea Consiliului Concurenţei, care doreşte ca poliţele subanuale să fie păstrate, în cazul maşinilor înmatriculate pe firmă.

Poliţele pe o lună au început să fie foarte căutate imediat ce au fost introduse prin lege. După nici un an, ele depăşiseră 20% din totalul asigurărilor RCA valide, iar în prezent se estimează că au depăşit 25-30%.

Aceasta înseamnă că peste 1,5 milioane de maşini au poliţe RCA pe o lună, dintre care 95% aparţin unor persoane fizice.

Sursa: www.capital.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.