Ambulantierii satmareni au concurat la nivel national. 28 de echipaje inscrise in competitie (Foto)

Serviciul de Ambulanta Judetean (SJA) Satu Mare a participat in perioada 12-16 septembrie la Concurs National al Echipajelor de Ambulanta, eveniment ce a avut loc in Geoagiu Bai (judetul Hunedoara), si se afla la a 8-a editie.

A fost, cea mai mare participare de până acum, din punct de vedere al numărului de județe participante, respectiv 28. În concurs au fost înscrise 16 echipaje de tip C2 cu medic și 22 de tip B2 cu asistent. Ca o premieră, în acest an a participat și un echipaj de tip C2 din Republica Moldova.

Concursul efectiv s-a desfăsurat în zilele de 13 și 14 septembrie și a constat in două probe: proba de suport vital avansat (ALS) și cea de suport vital avansat în politraumă (ATLS). Probele au constat in scenarii preprogramate inspirate din situatii reale si s-au desfășurat pe două manechine de ultimă generație, care pot simula diferite afectiuni si care reactioneaza la interventiile clinice efectuate corect. Echipajele au avut 15 minute la dispoziție să rezolve cazul aplicând toate manevrele și procedurile medicale pe care le aplica la un caz real, cu respectarea ghidurilor și protocoalelor în vigoare.

Serviciul de Ambulanat Judetean Satu Mare a participat cu un echipaj de tip C2 cu medic, ocupand locul 8.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.