Amenda colosala pentru un fermier

Un fermier din Livada a fost sancționat cu o amendă de 24.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor sanitare veterinare în zonele de protecție epizootologică și pentru transportul de carcase de porc cu o autoutilitară neautorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

”În urma unei acțiuni în trafic a fost depistat un crescător de suine care, prin intermediul unui angajat, transporta un număr de 11 carcase de suine. Carcasele în greutate totală de 520 kg și o valoare declarată, de 5.200 lei, au fost supuse sechestrului/ reținerii oficiale, confiscate și incinerate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor”, spune conducerea DSVSA Satu Mare.

Alti doi fermieri, unul din Ady Endre, iar celălalt din Rădulești, au fost amnendati cu cate 1.200 de lei pentru vânzarea de animale fără documente sanitare veterinare, în timp ce o amendă contravențională în valoare de 1.600 lei a fost aplicată unui crescător particular din Petea pentru neanunțarea imediată a medicului veterinar despre suspiciunea apariției unei boli transmisibile la animale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.