Primaria Satu Mare a dat amenzi de peste 29.000 de lei. Controalele continua

Primăria Satu Mare a somat peste 150 de proprietari de terenuri neîntreținute, cele mai multe fiind infestate cu ambrozia. Astfel, în ultima perioadă s-au aplicat amenzi în valoare de 29.000 de lei. De asemenea, în urma demersurilor făcute o mare parte dintre proprietari s-au conformat în ceea ce priveşte salubrizarea terenurilor, fiind curățată o suprafață de peste 30 de ha.

“Acțiunile de identificare a terenurilor infestate cu ambrozia vor continua și în perioada următoare. Rugăm cetățenii care au cunoștință de zone infestate să ne sesizeze indicând locația exactă, iar dacă au cunoștintă și domiciliul proprietarului. Nedistrugerea acestor buruieni, în mod special a celor cu potenţial alergen (iarba pârloagelor – Ambrosia artemisiifolia), poate cauza probleme de sănătate populației”, spune conducerea primariei Satu Mare.

Se recomandă smulgerea sau cosirea plantei de pe spaţiile verzi, din faţa imobilelor, a curţilor, grădinilor, terenurilor arabile intravilane. În caz contrar proprietarii sau deţinătorii imobilului/terenului urmează să fie sancţionați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.