Pe Someș, pe lângă vale – Festival folcloric în localitatea Apa (Foto)

Duminică 9 septembrie, a avut loc cea de-a doua ediție a Festivalului Folcloric „Pe Someș, pe lângă Vale”, eveniment organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Apa.

În deschiderea evenimentului au fost invitați pe scenă: primarul comunei Apa- Radu Trandafir, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare- Robert Laszlo, directoarea de cabinet a prefectului Județului Satu Mare- Cecilia Marinescu, primarul comunei Valea Vinului – Radu Cristea, primarul comunei Culciu – Domokos Alexandru, alături de consilierii locali ai comunei Apa.

Au onorat cu prezența și viceprimarii municipiului Satu Mare- Adrian Albu și Doina Feher.

Spectacolul susţinut de interpreţi și ansambluri folclorice a avut loc pe scena amplasată în parcul de lângă Școala din localitatea Apa, cu invitați de seamă ai folclorului județean și chiar național, alături de reprezentanți ai comunității locale.

Invitata specială a fost, Veta Biriș alături de Petrică Mureșan, Romina Sârbe și Cristian Totpati, Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene” secția română și secția maghiară, soliști: Darius Câmpean, Liliana Bota și Denisa Costea, Corul „Urmașii lui Lucaciu” ai Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” din Apa, Formația „Lăutarii Profesioniști” din Apa.

Acest folcloric someșan, a debutat anul trecut în localitatea Valea Vinului, urmând ca în fiecare an să se organizeze într-o altă localitate de pe Valea Someșului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.