Inceput de an scolar la “Grigore Moisil”. Prefectul Darius Filip, prezent la eveniment (Foto)

A sunat clopoţelul pentru aproximativ 2,9 milioane de elevi care încep astăzi, 10 septembrie şcoala în întreaga ţară. La Scoala Gimnazială “Grigore Moisil” din Satu Mare cei aproximativ 800 de elevi au avut emoţia festivităţii de deschidere a noului an.

“Am venit să mă bucur alături de dumneavoastră, stimați părinți, de prima zi de școala. Mai am 5 ani până voi afla exact ce simțiți cei care astăzi ii însoțiți aici pe şcolarii clasei pregătitoare. Am venit și ca să vă felicit pe dumneavoastră, pe dascălii acestei scoli pentru faptul ca mențineți de ani buni această unitate de învățământ în topul celor mai bune şcoli din județ. Iar pentru voi, dragi elevi, am venit să vă îndemn să vă ţineţi de școala și de carte. Trăim în era digitală, în era rețelelor de socializare și pentru că sunteți bombardați cu informații din toate părțile poate că uneori puteți cădea prada tentației de a pune sub semnul îndoielii rolul și importanţa școlii. Să știți însă că a trece prin viață fără școală și fără carte este ca și cum ai încerca sa treci printr-un labirint cu ochii închiși. Nu este imposibil să reuşeşti să ajungi la ieșire, însă îți va lua mult mai mult timp și veţi rata multe din lucrurile interesante care ar putea apărea pe drum. Mult succes tuturor și spor la învățat!” a transmis prefectul Darius Filip.

Structura anului şcolar cuprinde 168 de zile lucrătoare. Semestrul I cuprinde 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019 şi semestrul al II-lea 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019, vacanţă intersemestrială 2 – 10 februarie 2019, vacanţa de primăvară 20 aprilie – 5 mai 2019 şi vacanţa de vară 15 iunie – 15 septembrie 2019. Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor avea vacanţă şi în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.