Au fost avizate 25 de dosare de dauna la inundatii in judetul Satu Mare

În primele opt luni din acest an au fost avizate pentru despăgubire în caz de inundaţii 720 de dosare în valoare de 3,06 milioane de lei, a declarat Nicoleta Radu, CEO al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor – PAID. Dintre cele 720 de dosare avizate, 25 sunt din judetul Satu Mare, vizand comuna Beltiug. 

„Până la 31 august, 2018 a fost anul cu cele mai multe evenimente. Inundaţiile din această vară au produs cele mai importante daune din ultimii ani care pot fi despăgubite în baza Poliţei de Asigurare împotriva Dezastrelor naturale (PAD)”, a declarat Nicoleta Radu.

Statisticile companiei arată că până la finalul lunii august cele mai afectate judeţe au fost Bacău cu un număr de 74 de dosare, Suceava cu 74 de dosare şi Covasna cu 73 de dosare, iar dintre localităţi, cele mai afectate au fost Berchiseşti (Suceava) cu 43 de dosare, Beltiug (Satu Mare) cu 25 de dosare, Moineşti (Bacău) cu 20 de dosare sau Alba Iulia (Alba) cu 18 dosare.

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societăţi de asigurare, acţionari PAID. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii, alunecări de teren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.