Festivalul Vinului la Orasul Nou (Foto)

În acest weekend va avea loc cea de a II-a ediția a Festivalului Vinului Bakator la Orașu Nou: proiectul început în 2017, realizat prin sprijinul Consiliului Județean Satu Mare a înregistrat un success chiar de la prima ediție.

Proiectul nu se limitează doar la programe muzicale: anul trecut, Asociația Bakator a început o activitate de marketing cu scopul de a promova vinurile locale, s-a creat o identitate vizuală uniformă, s-a derulat și o campanie pentru a atrage atenția iubitorilor de vin asupra ”mărcii” representative zonei, soiul Bakator.

În acest an, între 8-9 septembrie, se va marca o nouă ediție a Festivalului Vinului Bakator, cu sprijinul Consiliului Local Satu Mare. Partea ”de specialitate” a festivalului începe în 8 septembrie, cu un schimb de experiență între viticultorii de nivel international, national și bineînțeles gazdele evenimentului, viticultorii locali.

Duminică, pe scena amplasată în centrul comunei, de la ora 15 va avea loc deschiderea oficială, după care se va derula un program variat, pentru toate gusturile muzicale: de la 15.30 ansamblul folcloric din Cărășeu, de la 16.30 ansamblul Bokréta din Orașu Nou vor prezenta un program tradițional de muzică și dans folcloric.

Decernarea titlului ”Viticultorul Anului” va avea loc pe scenă de la ora 17.30, un juriu format din specialiști renumiți vor acorda acest titlu pe baza mai multor caracteristici. Membri Asociației Bakator își doresc prin acordarea anuală a titlului ca toți membri din Asociație să fie motivați pentru a produce vin de calitate.

De la ora 18 încep concertele de muzică ușoară: Horea Someșan va aduce momente deosebite vizitatorilor, după care Heit Lóránd și formația, iar de la ora 20 talentul renumit de pe ecranele tv, László Attila va încânta publicul. După concertul Kristóf Katalin si Milan, urmează trupa de blues-rock Father, Son & Friend iar de la ora 23, formația Desperado va încheia seria concertelor festivalului.

Prin acest proiect, inițiat de Asociația Bakator și finanțat de Consiliul Județean Satu Marese vor promova vinurile nobile locale, se va continua mediatizarea acest soi deosebit ”Bakator” în cadrul publicului larg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.