Seara de folclor romanesc la Carei (Foto)

Cea de-a II-a ediție a Festivalului de Folclor al Naționalităților s-a încheiat luni, 6 august, cu seara de folclor românesc.

Manifestarea a fost deschisă în jurul orei 19.00 de Ansamblul folcloric “JURJ”, de la Centrul Social al municipiului Carei, alături de solistul Cristian Crișan, care au interpretat mai multe melodii populare din zona Sătmarului și din Țara Moților.

După ora 19.30 au urcat pe scenă tinerii membri ai Ansamblul folcloric din Lucăceni, care au prezentat mai două dansuri și mai multe cântece populare.

Ansamblul folcloric „CEATĂRA” a încântat publicul cu mai multe melodii populare din zona Codrului, Dansuri din Zona Codrului și Zona Maramureșului și câteva piese instrumentale. Au adus emoție în rândul publicului cu vocea lor soliștii: Aida Negrea, Ioana Stan, Claudia Silaghi, Larisa Buboi, Iulia Oros, Medeea Pașca și Florin Borobei.

Au urmat apoi primii invitați ai serii, Ansamblul folcloric „DOINA PRAHOVEI” din județul Prahova, care au impresionat publicul prezent prin costumele populare și prin dansurile pline de energie și de un nivel de dificultate ridicat. Tânăra și talentata solistă Luciana Matei a intepretat mai multe melodii populare din Muntenia.

Al doilea ansamblu invitat, Ansamblul folcloric „MĂRGINIMEA” din Sibiu a oferit careienilor un program de jocuri din Câmpia Transilvaniei și Valea Hârtibaciului. Solista Ansamblului Sibian, Mihaela Lal a interpretat mai multe melodii populare specifice zonei Sibiului.

Seara s-a încheiat cu recitalul extraordinar al solistelor Oana Vențel și Georgiana Marina, acompaniate de taraful Ceatăra. Cele două soliste au interpretat atât cântece de voie bună cât și melodii patriotice specifice zonelor de proveniență, Cluj, respectiv Sătmar. Publicul a cântat alături de soliste și a aplaudat cu multă emoție după fiecare piesă.

Organizatorii evenimentului au fost: Direcţia de Cultură şi Sport Carei, Centrul Cultural Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei.

Sponsorii evenimentului: Alconor Company, Ardealul, Polipol, L’Art Hotel, Asociația Equus, Hotel Central.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.