Primaria “a declarat razboi” celor care fac mizerie

Primăria Satu Mare și Poliția Locală organizează periodic vizite în teren și controale pentru depistarea zonelor în care se află depozitate deșeuri la voia întâmplării. Din păcate, cu toate că au fost aplicate peste 1.600 de sancțiuni contravenționale, în urma a 362 de acțiuni de verificare, unii cetățeni continuă să igonore regulile de colectare și depozitare a deșeurilor.

Marea problemă o reprezintă faptul că în jurul containerelor de colectare se aruncă la voia întâmplării tot felul de deșeuri, începând de la recipiente de plastic până la materiale de construcţii. Acest lucrua trage după sine și prezența în zonă a persoanelor care doresc să valorifice fierul, plasticul sau alte deșeuriși care lasă în urma lor grămezi de gunoaie. De asemenea, mai ales vara, temperaturile ridicate determină mirosuri neplăcute în zona.

“Este de necrezut cum în unele zone apar grămezile de gunoi de îndată ce se face curat, iar de cele mai multe ori persoanele nu pot fi amendate pentru că rămân neidentificate. Fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm că vom avea un oraș curat atunci când vom da dovadă de spirit civic și ne vom implica. Am cerut Poliției Locale să intensifice acțiunile de verificare pe acest segment pentru a atrage atenția cetățenilor asupra faptului că trebuie respectate măcar regulile minime de colectare a deșeurilor!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Primăria îi roagă pe cetățeni să sesizeze Poliția Locală precum și instituțile abilitate (Garda de Mediu Satu Mare) atunci când văd persoane care aruncă gunoaie în locuri neamenajate, întrucât cel mai greu este ca aceste persoane să fie prinse atunci când fac acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.