Fost ofiter de politie, arestat preventiv. Facea contrabanda cu tigari

Ofiterul Sebastian Morar, fostul șef al Compartimentului Urmăriți General din cadrul IPJ Satu Mare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de contrabandă cu țigări. Morar a fost condamnat în 2011 la cinci ani și jumătate de închisoare pentru că, din postura de polițist, a sprijinit o grupare de contrabandiști din zona Halmeului.

La data de 02.08.2018, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au efectuat un număr de 51 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Satu Mare, Maramureş, Arad şi Bihor, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din cetăţeni români şi ucraineni, specializat în contrabanda cu ţigarete de provenienţă extra comunitară. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că grupul infracţional era foarte bine organizat, fiecare membru având roluri precise în derularea activităţilor infracţionale, în ceea ce priveşte trecerea ţigărilor peste frontieră, transportul şi depozitarea acestora în diferite locaţii şi comercializarea lor către diferiţi clienţi.

Pe timpul monitorizării s-au confiscat de la membrii grupului, în urma unor acţiuni punctuale, peste 55.000 de pachete cu ţigarete în valoare de 610.000 lei, cantitate care urma să fie introdusă ilegal în ţară în vederea comercializării.

Gruparea anihilată de către DIICOT era coordonată de către fostul polițist Sebastian Morar, pe numele căruia Tribunalul Satu Mare a emis sâmbătă, 4 august un mandat de arestare pe 30 de zile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.