Catarg inaugurat la Carei. Unde va fi amplasat

Duminică, 5 august, la ora 18.30, după săvârşirea Sfântului Paraclis al Maicii Domnului, la Biserica Ortodoxă „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Carei, se va oficia un ceremonial militar şi religios de inaugurare a unui catarg de susţinere a Drapelului Naţional amplasat în faţa lacaşului de cult şi de sfinţire a Stindardului ce va fi înălţat pe acesta.

Ceremonialul religios va fi oficiat de un sobor de preoţi din Carei şi împrejurimi, în frunte cu noul episcop vicar al Maramureşului şi Sătmarului, P.S. Timotei Bel Sătmăreanul, iar cel militar va fi asigurat de trei detaşamente ale unităţilor militare din Garnizoana Satu Mare.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, ai unităţilor militare şi ai altor instituţii, fiind aşteptaţi toţi careienii, şi nu numai, care nutresc sentimente patriotice, de dragoste şi respect faţă de însemnele naţionale ale României.

Manifestarea se înscrie în activităţile Asociaţiei Civice „Tempora” Satu Mare, cea care a donat catargul de susţinere a Drapelului Naţional, menite să contribuie la aniversarea demnă a Centenarului Marii Uniri, fiind un gest de recunoştinţă pentru jertfa înaintaşilor care ne-au lăsat în urmă cu un secol o Românie Mare, liberă, independentă şi suverană.

„În context, menţionăm că dedicăm acest eveniment marii victorii a Armatei Române din 6 august 1917, în crâncena bătălie de la Mărăşeşti, cea care a făcut posibil ca la 19 aprilie 1919 Careiul şi Sătmarul să fie eliberate şi integrare Trupului Sfânt al Ţării”, spun reprezentantii Asociatiei „Tempora” Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.