Patroni amendati cu sute de mii de lei. Ce nereguli au gasit inspectorii de munca

In cursul lunii iulie, inspectorii de muncă din cadrul ITM Satu Mare au efectuat 170 de controale, din care 89 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 81 in cel al securității și sănătății în muncă (SSM), fiind constatate 207 deficiențe pentru înlăturarea cărora s-au dispus în anexele proceselor verbale de control măsuri pentru înlăturarea acestora.

Cu ocazia celor 89 de controale în domeniul relaţiilor de muncă efectuate în luna iunie s-au aplicat în total 75 de sancţiuni contravenţionale, din care 6 amenzi, în valoare totală de 181.500 de lei, şi s-au dispus de către inspectorii de muncă 135 de măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.

Pentru încălcarea unor prevederi ale Codului Muncii au fost aplicate 54 sancțiuni, din care 6 amenzi în valoare totală de 181.500 de lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 81 controale preventive în cursul lunii iulie. Au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, din care 11 amenzi (în valoare totală de 67.500 lei) și 121 de avertismente. Au fost dispuse în toate cazurile măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate. În cursul lunii iulie au fost efectuate 11 controale, fiind constatate 6 deficiențe. Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale și s-au dispus măsuri scrise pentru înlăturarea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.