Ministrul Ioana Bran si-a prezentat bilantul (Foto)

Ministrul Tineretului și Sportului, deputatul social-democrat Ioana Bran, și-a prezentat miercuri, 1 august raportul de activitate pentru primele 6 luni de cand se afla la carma ministerului.

In cei sase luni, ministerul a alocat sume importante pentru susținerea sportivilor și a performanțelor acestora. Dintre acestea amintim programul de înfiinţare a centrelor comunitare de tineret; concursul local de proiecte de tineret (2,7 milioane de lei); sau proiectul naţional de tabere „Solidaritatea”, adresat tinerilor proveniţi din familii afectate de calamităţi naturale.

Ministerul Tineretului si Sportului pregătește acum un portal online care va cuprinde informații utile pentru tineri, cum ar fii: oferta educațională, locuri de muncă, oferta de formare continuă, posibilități de finanțare, obiective și informații culturale.

De asemenea, au fost incepute investitii in vederea infiintarii a două Complexuri Sportive Naționale, la Baia Mare, celălalt la București, dar și a construirii unui număr de 400 de baze sportive în orașele și comunele României, distribuite uniform la nivel național. Acest demers face parte din obligațiile asumate de România prin dosarul de candidatură pentru organizarea meciurilor campionatului de fotbal EURO 2020.

Totodata, au fost majorate atât primele și indemnizațiile olimpice, cât și valoarea premiilor obținute de sportivi în competiții organizate și de alte ministere, precum MAI sau MAPN.

În cele sase luni au fost întocmite 68 de referate pentru premierea performanțelor deosebite obținute în competițiile sportive internaționale.

Valoarea acestora este de peste 20 milioane de lei, deblocându-se astfel și premieri sportive neonorate de MTS din perioada 2015-2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.