Laborator teatral la Satu Mare

În perioada 13-19 august actorii și scenografii Teatrul de Nord vor participa la un experiment inedit: Laboratorul teatral coordonat de regizorul rus Oleg Loevskii. Sunt invitați si regizorii Nikolai Russkii, Nikita Betekhtin și Dumitru Acriș.

În cadrul proiectului actorii secției române a Teatrului de Nord, împărțiți în trei echipe, vor lucra intensiv pe trei texte, timp de cinci zile, experimentând punerea în scenă a trei spectacole, contra cronometru, în condiţii de producţii improvizate.

Scopul acestui laborator este de a-i scoate pe actori din zona de confort, oferindu-le provocarea unui spectacol viu, construit sub presiunea timpului şi cu mijloace improvizate.

Cele trei spectacole vor fi prezentate publicului, pe scena Teatrului de Nord, în ultimele două zile ale proiectului.

Oleg Loevskii este unul dintre cei mai influenţi producători de teatru din Rusia. Iniţiator al unor serii de ateliere şi seminarii destinate pe de o parte să promoveze dramaturgia contemporană, iar pe de alta să formuleze, folosindu-se de creativitatea tinerilor, direcţii şi spaţii disruptive în teatrul actual. Şi-a început cariera sfidând comunismul şi câştigând reputaţie ca dramaturg, scenarist, regizor, critic de teatru. Este preşedinte al Asociației Internaționale a Teatrelor pentru Copii și Tineret, director adjunct al Teatrului pentru Tineret din Ekaterinburg, laureat cu premii esenţiale, printre care şi premiul internaţional Diaghilev.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.