Acuzatii grave. O femeie a murit dupa ce a fost plimbata prin spitale

Anchetă la Spitalul Judeţean din Satu Mare, după ce o femeie de 82 de ani a murit, cel mai probabil, in urma unui soc septic. Adica, pacienta a facut mai multe infectii, cel putin asta sustine familia femeii, care i-a scris chiar ministrului Sanatatii. 

Femeia de 82 de ani s-a simţit rău şi a fost dusă de familie la spital. Familia suustine ca aceasta a stat mai bine de o zi în Unitatea de Primiri Urgenţe, după care a fost trimisă la Secţia de boli interne, iar apoi, la Boli infecţioase. Pacienta a făcut mai multe infecţii, spune fiica acesteia.

„I s-a pus o sondă la urgențe care a fost scos abia după 12 zile, după ce am spus eu. A făcut o infecție urinară gravă din cauza asta, a avut o escară foarte urâtă la picior”, a declarat pentru Digi 24 Gergely Agnes-Iuliana, fiica femeii decedate.

„De obicei, după infecția cu Clostridium Dificile, se produce un sepsis. Șocul septic se produce atunci când scade tensiunea arterială, pulsul devine rapid”, spune Andrei Csep, medic specialist boli infecțioase.

Familia pacientei decedate a trimis o scrisoare ministrului Sănătății, în care a cerut verificări la spitalul din Satu Mare.

„S-a constituit o comisie prin decizia managerului și a directorului medical care va analiza cazul. De la urgențe s-a solicitat un consult interclinic, a plecat la interne, în altă locație, ce s-a întâmplat din nou la urgențe vom afla pe parcursul anchetei”, a declarat pentru jurnalistii de la Digi 24 Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.