Premieră pentru Satu Mare. Scenă plutitoare pe Someș

In acest week-end va avea loc noua ediție a Festivalului Muzicii de Stradă. Printre noutățile ediției din acest an este construirea unei scene plutitoare pe Someș. 

Scenele vor fi construite începând de joi, 12 iulie. Reprezentațiile vor începe vineri, 13 iulie, la ora 18.00.

Câteva detalii despre eveniment au fost oferite de către organizatorul festivalului, Butka Gergo.

La evenimentul din acest week-end vor urca pe scene un număr de 25 de artiști, din care 10 sunt din străinătate.

Printre artiști se numără muzicieni, jongleri și magicieni, trupe din România și bineînțeles, tinerii talenți din Satu Mare. Ca în fiecare an, se va derula un concurs internațional printre artiștii prezenți. Premiul total al concursului este de 4.000 de euro. În juriu îl vom întâlni pe unul dintre cei mai renumiți artiști stradali ai României, câștigătorul ediției 2017, Cezar Habeanu, iar sătmărenii vor putea vota artiștii preferați prin mediul online. Artiștii internaționali vor fi prezenți atât în centrul istoric al orașului cât și în supermarketul Auchan, partenerul de shopping al evenimentului.

Un element specific al festivaluluiestepictura cu lumini, adusăînpremieră la Satu Mare în 2017, de organizatori. Șiînacest an vom ”îmbrăca” clădirileorașului cu lumini, acestspectacolfiindadus de Gotec Rom. Evenimentulesteorganizat de AsociațiaCulturalăpentruTinerii din Satu Mare susținut de ConsiliulJudețeanșiPrimăriaMunicipiului Satu Mare. Promovămjudețulșiorașulînjudețelelimitrofe cu scopul de aaduceturiști de eveniment la Satu Mare.

Așadar, de vineri 13 iulie,după-amiaza, până duminică seara satmarenii sunt asteptati la noi experiențe cu muzicieni, acrobați, jongleri, street food și alte senzații, la StreetMusic Festival.

Dintre artiști îi amintim pe: 4S Street, Belong, Ecou Band, Vadverb, X-Ray Band, etc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.