Diplome de onoare pentru veteranii din Carei

Azi, 9 iulie, au fost înmânate oficial diplomele de onoare celor doi veterani de război din Carei aflați în evidențele Ministerului Apărării Naționale.

Este vorba de Palko Vasile și Bodoni Gheorghe, în vărstă de 94, respectiv 96 ani, care trăiesc și azi, alături de soțiile lor și care le povestesc stră-strănepoților despre luptele la care au participat și despre cum au supraviețuit greutăților războiului. Cei doi au primit din partea directorului Direcției de Cultură a Primăriei municipiului Carei o diplomă de onoare, un buchet de flori și suma de 1000 de lei.

Cei doi au depănat amintiri minute în șir, fiind deosebit de emoționați de gestul autorităților locale, cărora le-au mulțumit pentru această atenție.

Pe  Palko Vasile războiul l-a purtat până în Austria, unde a fost și prizonier timp de un an și șapte luni, iar pe Bodoni Gheorghe până în Ungaria, unde a fost rănit și pe urmă tratat la un spital din Kecskemet. Amândoi au subliniat faptul că sunt bucuroși că s-au întors în Carei după terminarea războiului și că sunt foarte mândri de orașul în care trăiesc.

In ședința din 3 iulie, Consiliul Local al municipiului Carei a hotărât acordarea unei diplome de onoare și a unei sume de bani veteranilor de război, cu ocazia Centenarului României.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.