Un avion s-a prăbușit. Mesajul fostului ministru al Apărării Naționale, Gabriel Leș

Un avion MIG 21 Lancer s-a prăbușit astăzi, 7 iulie la un show aviatic din județul Călărași. Pilotul, locotenent-comandorul Florin Rotaru, a murit. Acesta avea 36 de ani și era pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești.

În continuare vă prezentăm mesajul fostului ministru al Apărării Naționale, Gabriel Leș:

“Vestea accidentul în urma căruia și-a pierdut viața locotenent-comandorul Florin Rotaru a căzut ca un trăsnet. În aceste momente dificile pentru Armata Română gândurile mele se îndreaptă, în primul rând, către familia greu încercată a tânărului ofițer de aviație.

Decența și sobrietatea momentului ne îndeamnă la tăcere și reflecție. Îndrăznesc totuși să sper că după ce ne vom fi revenit în fire după acest tragic moment, vom fi mult mai determinați să luăm deciziile necesare pentru ca astfel de incidente să fie evitate. Înzestrarea adecvată a armatei nu este un capriciu politic. Este o asumare ce înclină balanța în favoarea vieții. Soldații noștri au nevoie de dotările corespunzătoare pentru a-și îndeplini misiunile angajate sub drapelul patriei.

Îți mulțumim Florin! Dumnezeu să mângâie familia îndurerată!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.