Inspectorii ITM au dat amenzi in valoare de zeci de mii de lei

In cursul lunii iunie, inspectorii de muncă din cadrul ITM Satu Mare au efectuat 159 de controale, din care 95 în domeniul relațiilor de muncă și 64 de controale în domeniul securității și sănătății în muncă, fiind constatate 211 deficiențe pentru înlăturarea cărora s-au dispus în anexele proceselor verbale de control măsuri pentru înlăturarea acestora.

Cu ocazia celor 95 de controale în domeniul relaţiilor de muncă efectuate în luna iunie s-au aplicat în total 45 de sancţiuni contravenţionale, din care doua amenzi, în valoare totală de 20.300 de lei, şi s-au dispus de către inspectorii de muncă 119 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.

Pentru încălcarea unor prevederi ale Codului Muncii, au fost aplicate 33 de sancțiuni, din care doua amenzi în valoare totală de 20.300 de lei (20.000 pentru folosirea muncii nedeclarate), precum și 29 de avertismente pentru alte deficiențe.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 64 de controale preventive în cursul lunii iunie, fiind constatate 92 de deficiențe. Au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale, din care 6 amenzi (în valoare totală de 32.500 de lei) și 86 de avertismente. Au fost dispuse în toate cazurile măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.