Se pregateste licitatia pentru al treilea pod peste Somes

Proiectul tehnic al celui de-al treilea pod peste Somes a fost finalizat, iar in momentul de fata se lucreaza la caietul de sarcini, spune primarul Kereskenyi Gabor.

Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști. Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulatiei pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.

În vederea realizării investiţiei vor fi alocate 81.344.496 de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, în timp ce alte aproximativ 48 milioane de lei vor fi alocate din bugetul local. Valoarea totală a investiției este de 128.404.545 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.