Gabriel Les: „România este pe locul patru în Europa în privința producţiei şi rezervelor de gaze naturale deținute”

Un raport recent al gigantului britanic BP relevă că România este pe locul patru în Europa în privința producţiei şi rezervelor de gaze naturale deținute. În mod cert o astfel de veste vine să confirme o serie de informații, și anume că țara noastră dispune de rezerve neexploatate enorme în Marea Neagră (și probabil multe altele încă neexplorate).

„Deși trebuie să rămânem realiști în privința costurilor pe care le presupune scoaterea la suprafață a acestor resurse, România nu poate juca și de această dată rolul de perdant. Există soluții corecte pentru ca statul român să beneficieze de redevențe la un nivel echitabil, iar sumele obținute să meargă către proiecte cu caracter strategic: infrastructură, sănătate etc.

Împlinirea potențialului energetic al României nu este un simplu deziderat economic, ci o oportunitate la care inclusiv partenerii noștri privesc cu deosebit interes. Reducerea dependenței de resursele venite de la răsărit aduce stabilitate întregii regiuni, diversificarea surselor de aprovizionare fiind una dintre premisele fundamentale în efortul de consolidare a securității energetice”, spune senatorul social-democrat Gabriel Les.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.