Bacalaureat cu probleme la Informatica. Ce s-a intamplat

Saptamana trecuta, la proba de Informatică, enunțul unuia dintre subiecte a stârnit un val de controverse. Potrivit unor candidati, formularea a fost incompletă. Sesizat de elevi și dascăli, câteva ore mai târziu, Ministerul Educației Naționale a modificat baremul astfel că ambele variante de răspuns sunt considerate corecte, spun jurnalistii de la DIGI24.

„Elevii mei au intrat așa într-o trepidație, într-o fibrilație. Imediat ce au văzut baremul, cei mai mai mulți, olimpici fiind, au răspuns cu răspunsul a)3 și pe barem era, în fază inițială, b)4”, a explicat Horea Jurge, profesor de informatică.

Potrivit DIGI24, Dana Rentea, mama unuia dintre elevi a sesizat, joi, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare. La rândul său, inspectorul școlar general a trimis o notificare directorului de la Centrul Național de Evaluare și Examinare.

„Am transmis problema, răspunsul dânsului (n.r. directorul CNEE) a fost: subiectul a fost corect și baremul este corect deoarece, la ce făceau referire părinții, ar fi fost în afara programei și atunci, normal, că subiectul nu poate să exceadă programa”, spune Călin Durla, şeful Inspectoratului Şcolar Satu Mare.

Deși baremul a fost modificat joi seara târziu și ambele variante de răspuns sunt considerate acum a fi corecte, părinții se declară dezamăgiți de situație.

„Cei care concept subiectele sunt incapabili să dea niste enunțuri fără echivoc. Eu cred că la Minister, în momentul în care a venit sesizarea din partea copiilor (…) s-a produs o revelație (…) și au zis: “ups, noi la asta nu ne-am gândit”. Ori așa ceva nu e permis să se întâmple la nivelul unui examen național”, spune Dana Rentea, mama unui candidat la Bacalaureat.

Sursa DIGI24

Un Comentariu la "Bacalaureat cu probleme la Informatica. Ce s-a intamplat"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.