Spital de 11 milioane de euro la Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare investește 11,3 milioane de euro în sănătatea sătmărenilor. Această sumă a fost câștigată de Consiliul Județean, printr-un proiect transfrontalier, care va aduce importante investitii în sănătate.

Banii sunt destinați construirii unui nou corp de clădire în curtea Spitalului Județean, în care vor fi mutate majoritatea secțiilor care în prezent funcționează în clădirea Spitalului Vechi, dar și secțiile chirugicale.

Clădirea va avea 6 etaje, iar heliportul va fi poziționat pe acoperișul viitorului imobil.

Va fi o clădire modernă, cu circuite corespunzătoare ultimelor standarde impuse în sănătate, iar heliportul va fi poziționat pe acoperișul viitorului imobil. În acest fel toate secțiile se vor putea reorganiza pentru a asigura reușita intervențiilor, cu accent pe sănătatea și siguranța pacienților. Atât conducerea Consiliului Județean Satu Mare, cât și cea a Spitalului Județean de Urgență își doresc ca sătmărenii să nu mai fie nevoiți să plece în alte județe atunci când vine vorba despre sănătatea lor și să aibă ”acasă” tot confortul și toate serviciile necesare.

Prin acest proiect, Consiliul Județean Satu Mare va investi cele mai mari sume de bani în sănătate, din ultimii 50 de ani. “Din cele 11,3 milioane de euro va fi construită o nouă aripă și vor fi dotate 17 secții din cele 32 de secții ale Spitalului Județean. Din anul 1975, de când există Spitalul Județean Satu Mare nu s-a făcut o astfel de investiție privind infrastructura de sănătate din județ. În primele 6 luni de la semnarea actului va trebui să prezentăm studiul de fezabilitate iar apoi vom organiza licitația pentru proiectare și execuție. Vor urma apoi, conform programului de finanțare, maximum 24 de luni în care vor trebui încheiate lucrările. Așadar, cel târziu în anul 2022 investiția trebuie finalizată, însă dacă licitația nu va dura foarte mult, proiectul are șanse să fie finalizat chiar mai repede”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Proiectul a fost depus spre finantare prin Programul Interreg V-A Romania-Ungaria, iar Satu Mare este partener cu două spitale din Szabolcs-Szatmár-Bereg și Kisvarda, din Ungaria, care vor beneficia de câte un million de euro prin acest proiect.

O veste la fel de bună este și aprobarea modernizării Unității de Primiri Urgențe, un proiect extrem de important, în valoare de 1,5 milioane de euro, care a trecut de criteriile de eligibilitate administrativă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.